Vestiging

Habest Holding B.V. is gelegen aan het Lange Voorhout 96 te 's Gravenhage, naast het welbekende restaurant de Bistroquet.

Het Lange Voorhout is één van de bekendste lanen van Den Haag. Het is ontstaan rond het begin van de 14e eeuw, toen er een klooster en een kerk bij Den Haag gebouwd werden (de huidige Kloosterkerk). Het Lange Voorhout, genoemd naar de bossen in de omgeving, kreeg al direct een karakteristieke L-vorm.

In opdracht van keizer Karel V werden er in 1536 vier rijen lindebomen geplant. Deze bomen geven het Lange Voorhout een statig uiterlijk. In de volksmond werd het Lange Voorhout door deze bomen ook wel de Lindelaan of de Lange Lindelaan genoemd: het versje Liesje Leerde Lotje Lopen Langs de Lange Lindelaan herinnert hier nog aan.

Op voordracht van prins Maurits is geprobeerd een gracht te maken van het Lange Voorhout. Dit mislukte, waarschijnlijk omdat het Lange Voorhout deels op een zandheuvel ligt.

Tot de bekende gebouwen aan het Lange Voorhout horen onder meer Hotel Des Indes, het Paleis Lange Voorhout , tegenwoordig het Escher-museum , het Pagehuis, het gebouw van de Hoge Raad en de Pulchri Studio alsmede Diligentia.

Meer over de historie van het Lange Voorhout vindt u hier